> Schoorsteenveger Utrecht | Hendriks Vegers > Menu

Schoorsteenveger Utrecht

Schoorsteenveegbedrijf Hendriks is een gespecialiseerde schoorsteenveger die aangesloten is bij de A.S.P.B. voor de regio Utrecht. Onderhoud uit laten voeren aan uw schoorsteen is van belang om schoorsteenbrand te voorkomen. Deze brand ontstaat doordat de onverbrande deeltjes die ontstaan bij het stoken van hout, olie of kolen zich vasthechten aan het rookkanaal van uw schoorsteen. Deze deeltjes vormen zo een teerachtige laag op de wanden van uw rookkanaal, genaamd creosoot. Deze laag is zeer brandbaar. Bij een temperatuur van 500 graden Celsius ontstaat brand. Hoewel dit heel warm lijkt te zijn, bereikt u deze temperatuur al snel als u de open haard gebruikt.

Zoekt u een gespecialiseerde schoorsteenveger in Utrecht?

Bel ons: 030 – 22 70 941

Wanneer A.S.P.B. schoorsteenveger Utrecht inschakelen?

U kunt bij onze schoorsteenveger regio Utrecht terecht als het tijd is voor het jaarlijkse onderhoud van uw schoorsteen. Jaarlijks onderhoud is voldoende als u uw open haard of kachel als sfeerverwarming gebruikt en stookt op hout, kolen of olie. Gebruikt u uw open haard of kachel intensiever (denkt u daarbij aan bijverwarming of hoofdverwarming), dan is het verstandig om uw schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen door onze schoorsteenvegers. Onderdeel van het onderhoud aan uw schoorsteen is het waterdicht en -afstotend maken van de bovenplaat. Door deze te impregneren geven we mos en algen geen kans om zich te hechten aan de bovenplaat.

Schoorsteenveger aan het werk

Tarieven schoorsteenvegen

De kosten voor het vegen van uw schoorsteen is afhankelijk van het aantal rookkanalen dat wij moeten vegen. Voor één kanaal betaalt u €79,- voor twee kanalen €110,- zonder abonnement geen verplichtingen. Alle kosten zijn inclusief voorrijkosten en BTW.

Camera-inspectie schoorsteen

Schoorsteenveegbedrijf Hendriks kunt u naast het vegen van uw schoorsteen ook inzetten voor een camera-inspectie. Dit is aan te raden als u merkt dat uw schoorsteen stinkt of erg rookt. Met behulp van de camera kunnen we uw schoorsteen snel en efficiënt controleren op verstopping. Het grote voordeel van deze camera-inspectie, is dat er geen hak- en breekwerk nodig is om eventuele problemen te ontdekken. De kosten voor de camera-inspectie inclusief vegen: €225,-.

Schoorsteenrenovatie

Als na de camera-inspectie blijkt dat uw schoorsteen aan renovatie toe is, kunnen wij dit direct voor u uitvoeren. U kunt hierbij denken aan het herstellen of vernieuwen van het voegwerk of het vervangen van loodwerk. Met ruim 20 jaar ervaring in het vak weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit als u een beroep doet op onze schoorsteenvegers.

Veel gestelde vragen

Waarom is onderhoud van een dakgoot belangrijk?

Door verschillende factoren zoals vuil, vallende bladeren, mos of vogelpoep kan uw dakgoot verstopt raken. Het water in uw dakgoot kan op een gegeven moment niet meer normaal doorlopen. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat uw dakgoot overstroomt of zelfs zorgt voor lekkages.

Wat kost het om een dakgoot te reinigen?

Dakgoten reinigen doen wij al vanaf € 5,00 per strekkende meter. Dit geld bij minimaal 16 meter dakgoot. Heeft u minder dan 16 meter aan dakgoot dan rekenen wij € 18,00 extra voorrijkosten.

Wat doet een dakgoot reiniger?

Een schoorsteenveger verzorgt het onderhoud aan uw dakgoot. Het inschakelen van een schoorsteenveger is een preventieve manier om verstoppingen en lekkages te voorkomen.