> Hoe vaak is schoorsteenvegen van uw kachel of open haard nodig? > Menu

Schoorsteenvegen

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden Celsius, die al snel bereikt wordt wanneer u de kachel stookt, vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit. Laat daarom tijdig uw schoorsteen vegen.

Maak direct een afspraak

Regelmatig schoorsteenvegen

De mate van aanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag: smoort u uw kachel teveel, dat wil zeggen dat de brandstof te weinig zuurstof krijgt, dan ontstaat hierdoor een onvolledige verbranding, waarbij extra afvalstoffen vrijkomen. Daardoor kan de schoorsteen ook verstopt raken. Er is dan weinig of geen trek. Verbrandingsgassen slaan terug de kamer in, waardoor er gevaar ontstaat voor koolmonoxidevergiftiging. Regelmatig de schoorsteen laten vegen is daarom belangrijk. Bovendien controleert de veger de schoorsteen op scheuren en/of loszittende delen.

Wanneer schoorsteenvegen

Het onderhoud van uw schoorsteen is bepaald in de bijlage van het Gebruiksbesluit. Bij gebruik van hout, kolen of olie, wanneer u de kachel of open haard als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Schoorsteenvegen pannendaken en platte daken

  • Schoorsteenvegen  1  kanaal                               € 79,50
  • Schoorsteenvegen  2 kanalen                              € 110,00
  • Mechanisch  schoorsteenvegen                           € 95,00 
  • Schoorsteenvegen incl. camera inspectie  met rapport  voor de verzekering  € 225,00

Schoorsteenvegen rietendaken

  • Schoorsteenvegen mechanisch/haspel 1 kanaal                           € 95,00
  • Schoorsteenvegen mechanisch incl. reiniging vonkenvanger     € 145,00
  • Schoorsteenvegen mechanisch incl. camera inspectie en rapport € 225,00
  • Schoorsteenvegen mechanisch incl. camera inspectie kanaal/vonkenvanger/schoorsteen  € 325,00

( inspectie word uitgevoerd met rietstoelen of drone  en u krijgt een rapport voor de verzekering )

Wilt u meer weten over schoorsteenvegen?

Wilt u meer weten over schoorsteenvegen of bent u benieuwd naar onze prijzen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Bel ons op: 085-3031296 of vul ons contact formulier in.

Contact opnemen