> Schoorsteenveger Oss inschakelen? | Hendriks Vegers komt langs. > Menu

Schoorsteenveger Oss

U zoekt een schoorsteenveger in Oss voor het vegen van uw schoorsteen? Kies dan voor de vakkundige schoorsteenvegers van Schoorsteenveegbedrijf Hendriks. Het is verstandig uw schoorsteen een keer per jaar te laten vegen, tenminste dat is het geval als u de schoorsteen of kachel enkel gebruikt als sfeerverlichting. Als u uw schoorsteen gebruikt als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming, dan is er vaker onderhoud nodig. Het onderhoud van uw schoorsteen staat beschreven in de bijlage van het Gebruiksbesluit. Ook voor het schoonmaken van uw dakgoten in Oss kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Werkwijze schoorsteenveger Oss

Wilt u Schoorsteenveegbedrijf Hendriks inschakelen voor het vegen van uw schoorsteen, dan kunt u een afspraak maken via het afspraakformulier. Telefonisch contact is ook mogelijk. Onze medewerkers zijn allemaal gediplomeerd en zeer ervaren. We staan dan ook garant voor vakwerk. Bij het vegen van uw schoorsteen controleren wij de schoorsteen ook op scheuren en loszittende delen. Heeft u één kanaal dan betaalt u €79,50. Bij twee kanalen betaalt u €110,-. Wilt u drie jaar lang geen omkijken meer hebben naar het onderhoud van uw schoorsteen en minder betalen? Informeer dan naar ons voordelige onderhoudsabonnement.

Voorkom schoorsteenbrand 

Het schoonhouden van uw rookkanaal is belangrijk om schoorsteenbrand te voorkomen. Een schoorsteenbrand kan ontstaan doordat de laag die zich door verbranding hecht aan de binnenkant van uw schoorsteen in brand vliegt. Deze laag staat bekend als creosoot en ontstaat doordat de onverbrande deeltjes bij het stoken van hout, kolen of olie zich hechten aan de binnenkant van het rookkanaal. Dit kunt u dus niet voorkomen, wel verhelpen. Creosoot is brandbaar vanaf ongeveer 500 graden Celsius. Een temperatuur die u al snel bereikt bij het stoken van de kachel.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Een andere belangrijke reden om uw schoorsteen schoon te houden is om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Als u de kachel veel smoort, dan is de verbranding onvolledig. Het probleem hiervan is dat er extra afvalstoffen vrijkomen. Hierdoor kan er een verstopping van uw schoorsteen ontstaan omdat er geen of weinig trek is. Het gevaarlijke daarvan is dat de verbrandingsgassen dan niet weg kunnen en terug de kamer in komen. Naast schoorsteenvegen kunt u ons ook inschakelen voor dakgootreiniging, dakinspectie en -reparatie.

Afspraak maken