> Schoorsteenveger Tilburg | Specialist Hendriks Vegers > Menu

Schoorsteenveger Tilburg

Wilt u een afspraak maken met een A.S.P.B. aangesloten schoorsteenveger in Tilburg? Neem dan contact op met Schoorsteenveegbedrijf Hendriks en bel naar  013 – 20 32 295 of stuur een e-mail naar info@hendriksvegers.nl. U kunt voor uiteenlopende diensten bij Schoorsteenveegbedrijf Hendriks terecht. Naast schoorsteenvegen zijn wij ook gespecialiseerd in dakreparatie en het reinigen van uw dakgoten en/of dakkapel. Het uitvoeren van een dakinspectie voorkomt u schade aan uw dak zoals lekkages. Schoorsteenveegbedrijf Hendriks heeft vestigingen in heel Brabant.

Schoorsteenveger aan het werk

Werkzaamheden schoorsteenveger Tilburg

Als u Schoorsteenveegbedrijf Hendriks als uw schoorsteenveger in Tilburg inschakelt, dan voeren wij verschillende werkzaamheden uit:

Verwijderen van de aanslag die zich hebben vastgehecht aan de wand van het rookkanaal. Deze aanslag ontstaat door het stoken van hout, kolen en olie. Voor eenmalig onderhoud aan uw schoorsteen betaalt u €69,- bij één rookkanaal. Heeft u twee rookkanalen, dan komen de kosten uit op €98,-.

  • Ontstoppen van uw schoorsteen als dat nodig blijkt te zijn.
  • Controle op scheuren of loszittende delen van de schoorsteen.
  • Camera-inspectie inclusief het vegen van uw schoorsteen. De kosten hiervoor bedragen €175,-. De totale kosten voor een camera-inspectie met schoorsteenvegen en rapport en foto`s bedragen €175,-.

Uiteraard zijn alle schoorsteenvegers van Schoorsteenveegbedrijf Hendriks gediplomeerd.

Dakgoten reinigen

U kunt ook een beroep doen op Schoorsteenveegbedrijf Hendriks als het hoog tijd is om uw dakgoten te reinigen in Tilburg. Uw dakgoten regelmatig ontdoen van bladafval, takken, vogelpoep en ander vuil is belangrijk om lekkages te voorkomen. De kosten voor het reinigen van uw dakgoten bedragen € 4,50 per strekkende meter. U betaalt geen voorrijkosten, mits uw dakgoten minimaal 12 meter lang zijn, anders komt er € 18,00 voorrijkosten bij.

Dakreparatie

Onze vakkundige dakdekkers hebben veel ervaring met dakreparatie na storm- en/of hagelschade. Om verdere schade aan uw dak te voorkomen, is spoedig herstel na storm- en hagelschade van belang. Onze dakdekkers komen graag bij u langs om de schade op te nemen. Aan de hand van uw situatie,maken onze dakdekkers een offerte op maat voor u.

Wilt u meer weten over ons en de werkzaamheden die wij voor u uit kunnen voeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Waarom is onderhoud aan de schoorsteen belangrijk?

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes kunnen later in brand vliegen, waardoor de schoorsteen in brand vliegt. Onderhoud is nodig om deze brand te voorkomen.

Wanneer moet ik mijn schoorsteen (laten) vegen?

Dit is bepaald in de bijlage van het Gebruiksbesluit. Bij gebruik van hout, kolen of olie, wanneer u de kachel of open haard als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Wat doet een schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger verzorgt het onderhoud aan uw schoorsteen. Het inschakelen van een schoorsteenveger is een preventieve manier om schoorsteenbranden te voorkomen.