> Schoorsteenveger Hoofddorp inschakelen? | Hendriks Vegers > Menu

Schoorsteenveger Hoofddorp

Voor het vakkundig onderhoud van uw schoorsteen staat Hendriks Vegers, de schoorsteenveger van Hoofddorp met een vakteam het gehele jaar voor u klaar. Voor het schoorsteenvegen en andere dak- en gootwerkzaamheden bieden we brede vakservice en scherpe prijzen.

Wat kan dé schoorsteenveger in de regio Hoofddorp voor u betekenen?

Wij verzorgen in Hoofddorp en omgeving diverse dakwerkzaamheden aan uw huis, garage, schuur en overkapping, zoals:

 • vakkundig schoonmaken van rookkanalen en schoorstenen
 • verzorgen van dakreparaties, ook aan dakkapel
 • schoonmaken van dakgoten
 • vogelnest verwijderen
 • verhelpen van lekkages aan daken en goten
 • controle en inspectie van rookkanalen en schoorstenen

Dak & rookkanaal inspecteren

Een goedwerkende rookkanaal is belangrijk voor veilig stoken. Is het rookkanaal van uw haard, houtkachel of pelletkachel niet helemaal in orde, trekt hij niet goed of is er sprake van rooklekken, dan kunnen we een uitgebreide inspectie doen met een camera. Ook kan onze schoorsteenveger voor bewoners in Hoofddorp een rooktest uitvoeren. Neem bijtijds contact op voor zo’n inspectie, want te lang wachten met een slecht werkend rookkanaal kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Overige dakwerkzaamheden van Hendriks Vegers uit Hoofddorp

Wij bieden een breed pakket aan service op en rond schoorstenen en daken. Hierbij valt te denken aan:

 • het aanbrengen van vogelwering
 • monteren van schoorsteenkappen
 • vervanging van dakgoten
 • renovatie en herstellen van schoorstenen
 • renovatie en herstellen van rookkanalen

Nieuwe stookkachel of haard aangeschaft? Wij kunnen het rookkanaal nauwkeurig aanpassen op de kachel voor een optimale en veilige werking.

Wanneer en waarom een schoorsteen vegen

Wij adviseren een rookkanaal / schoorsteen 1 x per jaar minimaal te laten vegen als u een haard, allesbrander of pelletkachel gebruikt. Is dit de hoofdverwarming, laat de schoorsteen dan 2x per jaar minimaal vegen. Door het stoken ontstaat er allemaal aanslag en ophoping van deeltjes van kolen, hout, olie en pellets op de binnenwanden van het kanaal. Dit kan een goede trek verhinderen of zelfs in brand vliegen. Voor veilig en verantwoord stoken is regelmatig schoorsteenvegen dus belangrijk. Vaak vereist de verzekering het ook als u een brandverzekering wilt afsluiten.

Veilige schoorsteen door schoorsteenvegen

Bij elke haard die actief wordt gestookt is het belangrijk dat het rookkanaal goed functioneert. Dat houdt in dat de opening groot genoeg is om de rook af te voeren – de trek, dat er geen lekken zijn waardoor rook kan ontsnappen, geen verstoppingen door bijvoorbeeld vogelnesten en geen losse delen en rommel die aangekoekt is aan de wanden. Nieuwe haard gekocht of vertrouwt u het kanaal niet? Dan kan Hendriks Vegers,  dé schoorsteenveger uit Hoofddorp het kanaal grondig inspecteren, dat doen we onder ander met camera’s en rooktests. Aanvullend kunnen we de schoorsteen grondig vegen en eventuele nodige reparaties uitvoeren.

Direct afspraak maken met dé schoorsteenveger van Hoofddorp

Verzekerd zijn van een veilig en optimaal gereinigde schoorsteen? Maak dan direct een afspraak met Hendriks Vegers, dé schoorsteenveger van Hoofddorp. Ook bieden we aantrekkelijke abonnementen, waarbij we automatisch 1 of meerdere keren per jaar langskomen voor een veegbeurt. Informeer naar de mogelijkheden.