Menu

Schoorsteenveger Eindhoven

Bent u op zoek naar een A.S.P.B. schoorsteenveger in Eindhoven of ergens anders in Brabant, dan bent u bij Schoorsteenveegbedrijf Hendriks op het juiste adres om uw schoorsteen te laten vegen of uw dakgoot te laten reinigen. Bel voor meer informatie of voor een afspraak 040 – 40 02 855. Onderhoud uit laten voeren aan uw schoorsteen is van belang om schoorsteenbrand en lekkages te voorkomen.

Schoorsteenveger inschakelen vanaf €67,-?

Bel ons: 040 – 40 02 855

Schoorsteenbrand ontstaat door de onverbrande deeltjes die ontstaan tijdens het stoken van hout, olie of kolen en zich vasthechten aan het rookkanaal van uw schoorsteen. Deze deeltjes vormen een teerachtige laag, ook wel creosoot genoemd, die zeer brandbaar is. Wij zijn gediplomeerd en aangesloten bij de A.S.P.B. Na het vegen krijgt u een bewijs voor de brandverzekering. Aarzel dus niet langer en schakel de vakman in.

Wanneer de A.S.P.B. schoorsteenveger Eindhoven inschakelen?

Een schoorsteenveger in Eindhoven of omgeving is zeer belangrijk om preventief onderhoud uit te laten voeren als u hout stookt. Elk jaar zijn er namelijk ook bij u in de buurt weer meerdere schoorsteenbranden. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door tijdig uw schoorsteen te laten vegen. Wij van Schoorsteenveegbedrijf Hendriks vinden het belangrijk dat u veilig gebruik kunt maken van uw openhaard of houtkachel. Tijdens de veegbeurt controleren wij ook uw stook situatie op gebreken of onveilige situaties. Bel daarom de vakman bij u in de buurt! Onze schoorsteenvegers zijn allemaal gediplomeerd en worden jaarlijks bijgeschoold voor alle nieuwe technieken.

Schoorsteenveger aan het werk

Tarieven schoorsteenvegen

De kosten voor het vegen van uw schoorsteen, waaronder een open haard of houtkachel zijn  €67,- Alle bedragen zijn inclusief btw en voorrijkosten. Vraag naar de mogelijkheden.

Camera-inspectie schoorsteen

Naast het vegen bent u bij Schoorsteenveegbedrijf Hendriks ook op het juiste adres voor een camera-inspectie. Na een schoorsteenbrand is het noodzakelijk om uw schoorsteen te laten inspecteren met een camera. Ook als u tijdens het stoken rook of stank ruikt in uw woning, dan is het belangrijk om uw schoorsteen na te laten kijken door middel van een camera-inspectie. Ten slotte is het verstandig om in een nieuwe woning waar u een oude stook situatie wilt gaan gebruiken de schoorsteen eerst te laten controleren. Dat is voor uw eigen veiligheid. De kosten voor een camera-inspectie zijn €155,-. Dit is inclusief het vegen van uw schoorsteen.

Schoorsteen herstel/renovatie

Als na de camera-inspectie blijkt dat uw rookkanaal kapot of gescheurd is, dan kunnen wij voor u een passende offerte maken om de schoorsteenrenovatie voor u uit te voeren.

U kunt hierbij denken aan het herstellen of vernieuwen van uw schoorsteenkanaal. Ook voor herstel van voegwerk of loodwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Met ruim 20 jaar ervaring staat Schoorsteenveegbedrijf Hendriks voor kwaliteit en vakmanschap.

Veel gestelde vragen

Waarom is onderhoud aan de schoorsteen belangrijk?

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes kunnen later in brand vliegen, waardoor de schoorsteen in brand vliegt. Onderhoud is nodig om deze brand te voorkomen.

Wanneer moet ik mijn schoorsteen (laten) vegen?

Dit is bepaald in de bijlage van het Gebruiksbesluit. Bij gebruik van hout, kolen of olie, wanneer u de kachel of open haard als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Wat doet een schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger verzorgt het onderhoud aan uw schoorsteen. Het inschakelen van een schoorsteenveger is een preventieve manier om schoorsteenbranden te voorkomen.